* Fimoklei *

Fimo klei is een kunststof klei welke pas na het bakken in een gewone oven hard wordt. Ik werk tijdens kinderpartijtjes altijd met Fimo Soft en/of  Fimo Kids. Fimo Soft heeft  30 basis kleuren. Daarnaast bestaan er ook nog neon kleuren, metallic kleuren, transparante kleuren en kleuren met steeneffekt. Alle kleuren Fimo klei zijn ook gemengd te gebruiken. Dus de kleurcombinaties zijn eindeloos!

 

Als ik met een werkstuk bezig ben zal de klei zacht blijven, het gemaakte werkstuk moet altijd gebakken worden. Het werkstuk  kan gebakken worden in een gewone keukenoven 20 tot 30 minuten op 120°C/130°C. Het werkstuk is pas echt hard als het helemaal is afgekoeld. Het is heel goed mogelijk om een werkstuk in verschillende etappes te bakken. Doordat de Fimo klei niet zo warm gebakken hoeft te worden, kan je het bijna overal op, in en aan maken, zoals: hout, glas, steen, riet, metaal, aluminium en stevig karton. Het kan echt zo mee de oven in! Ik lijm de gemaakte werkstukken altijd met twee componenten lijm van Bison. Kleine onderdelen laten zich goed lijmen met een druppeltje secondelijm.

 

Als je bezig bent met kleien zal je merken dat sommige kleuren klei kunnen afgeven aan je handen en in dat in de lichtere kleuren pluisjes te zien zijn. Probeer daarom om zo schoon mogelijk te werken. Zelf heb ik altijd baby lotiondoekjes in de buurt staan om mijn handen schoon te maken. Zo’n lotiondoekje doet ook wonderen als er een klein vlekje op je ongebakken werkstuk zit, voorzichtig schoon wrijven, het werkt perfect. 

Na het bakken van de werkstukken kun je deze aflakken met een speciale Fimoklei lak. Sommige kleuren worden door het lakken nog mooier. Zelf gebruik ik vaak alleen lak voor oogjes en bijv. de honing in een honingpot. 

Fimoklei Soft is te koop in de webwinkel voor € 1.95 per pakje van 57 gram. 

** 3 pakjes Fimoklei soft voor € 5.50 **

Fimoklei Kids is te koop in de webwinkel voor € 1.75 per pakje van 42 gram.

 

De verzendkosten zijn

1 t/m 4 pakjes € 3.25

t/m 16 pakjes € 4.25

daarna is het pakketpost € 6.75

Bestellingen Fimoklei boven de € 50.- is verzending gratis!!!

Veel klei plezier!!