*Fimoklei*

Fimo klei is een kunststof klei. Er zijn van Fimo Soft 24 basis kleuren. Daarnaast bestaan er ook nog neon kleuren, metallic kleuren, transparante kleuren en kleuren met steeneffekt. Alle kleuren Fimo klei zijn ook gemengd te gebruiken. Dus de kleurcombinaties zijn eindeloos! Ik werk tijdens de kinderpartijtjes alleen maar maar met Fimo Soft.

Als ik met een werkstuk bezig ben zal de klei altijd zacht blijven. Het gemaakte werkstuk moet altijd gebakken worden. Het kan gebakken worden in een gewone keukenoven 20 tot 30 miniuten op 120°C. Het werkstuk is pas echt hard als het helemaal is afgekoeeld. Het is heel goed mogelijk om een werkstuk in verschillende etappes te bakken. Daardoor zijn ook moeilijker werkstukken te realiseren. Doordat Fimo klei niet zo warm gebakken wordt, kun je het bijna overal op, in en aan maken, zoals: hout, glas, steen, riet, metaal, aluminium en stevig karton. Het kan echt zo mee de oven in! Ik lijm de gemaakte werkstukken altijd met twee componenten lijm van Bison. Kleine onderdelen laten zich goed lijmen met een druppeltje secondenlijm.

Als je bezig bent met kleien, dan zul je merken dat de meeste kleuren klei afgeven aan je handen, en in de lichtere kleuren zie ja vaak pluisjes. Probeer daarom om zo schoon mogelijk te werken. Zelf heb ik altijd baby lotiondoekjes in de buurt staan om mijn handen schoon te maken. Zo’n lotiondoekje doet ook wonderen als er een klein vlekje op je ongebakken werkstuk zit, voorzichtig schoon wrijven, het werkt perfekt. 

Na het bakken van de werkstukken kun je deze aflakken, met matlak of glanslak. Sommige kleuren worden door het lakken nog mooier. Zelf gebruik ik alleen glanslak voor dat wat van mij moet glimmen zoals oogjes en bijv. de honing in een honingpot. 

Fimoklei is te koop in de webwinkel voor € 1.95 per pakje van 56 gram. Klik hier om te bestellen.

De verzendkosten zijn

1 t/m 4 pakjes € 2.56

t/m 16 pakjes € 3.84

daarna is het pakketpost € 6.50

Bestellingen fimoklei boven de € 50.= is verzending gratis!!!

Veel klei plezier!!


Bestel nu 3 pakjes Fimoklei voor slechts € 5.-. Deze korting kan niet verwerkt worden in de webwinkel. Na u bestelling ontvangt u van mij een factuur waar de korting is opgenomen!!